Det har blivit varmt igen. Några dagar med sanslöst varmt väder. Jag är ändå förvånad att det hugger så pass bra som det gör i sommarvärmen. Även om man måste kämpa lite för huggen så verkar de flesta få något. Det har ju inte varit varmt hela tiden vilket gör att fisket inte dör ut helt. Morgnar och kvällar är naturligtvis chansen som störst. Fisken tar också förvånansvärt högt upp. Man kan tro att man måste fiska väldigt djupt, men de flesta vittnar om att huggen kommer bara någon meter ner.

Jag får ofta frågan om vilken som är den bästa flugan nu på sommaren? Det är ju ingen självklar fråga naturligtvis. Beror helt på vem man frågar. Alla har ju sina favoriter. Sjunklina med Booby fluga är mångas favorit numera. Förr, på stenåldern, innan Boobies var uppfunnen, körde vi alltid med sjunklina och Muddler Minnow på sommaren. Det funkar fortfarande lika bra, om inte bättre än Boobies enligt mig. Jag har 2 allroundflugor som jag tycker fungerar nästan alltid, om inte alltid. Det är Muddler Minnow & Montana. Världens bästa sommarflugor, enligt mig. Antingen man fiskar dem med flytlina eller sjunklina.

Var själv ute på Gategylet härom kvällen. Funderade som vanligt över flugval. Inga vak. Överhuvudtaget kändes det som om sjön låg död. Hade bara flytlina med. Jag satte på en sjunktafs och en Muddler. Rodde upp i Norra änden och började kasta. 2 fina bågar blev det någon halvmeter ner. Ni ser dem på bilderna. Ett tips, glöm inte bort att ha Muddler Minnow i asken i sommar.

Håkan