Nu har vintern gjort sitt intåg här i Harasjömåla. Vi har i nuläget 3-5 centimeter snö överallt. Området är både plogat och sandat på huvudvägarna, så framkomlighet finns. Det ligger nu is på alla våra sjöar. Däremot går den inte att beträda ännu. Det lär nog inte bli möjligt under helgen heller tyvärr även om det fryser bra nu. Svårt att sia om. Behöver bli en 7-8 centimeter innan vi vågar släppa ut er på fiske. Det troliga är att vi kan släppa ut er på isarna framåt tisdag onsdag beroende på isutvecklingen.

Ni som absolut vill fiska i helgen får göra det från bryggorna och göra hål och meta eller pimpla därifrån. Det behöver inte alls vara fel. Som exempel kan jag berätta om vårt mörtfiske i onsdags. Vi skulle meta lite mört till kommande angelfiske. Brukar vara lätt att få fatt i mört i Dammets gyl, så vi åkte dit, slog hål i isen och metade med toppknutet precis utanför sättfiskbryggan. Resultat = 8 regnbågar på en timme. De fick gå tillbaka naturligtvis. Sen prövade vi i västra Harasjön. Efter 10 minuter där så fick jag en öring från båtbryggan. Då gav vi upp. Inte en mört den dagen. Fisken går gärna strandnära i sina födosök, så det är inte fel att fiska så. Vi körde med maggot.

I alla fall, vill ni fiska så är det det som gäller i helgen, och vi kommer bara att tillåta fiske i Dammet Gyl, Björngylet och Gategylet till att börja med. Alla andra sjöar vilar tillsvidare och fiske där är inte tillåtet. Överträdelse beivras!

Fiskekort löser ni via swishliggaren mittemot receptionen.

Varmt Välkomna!

Håkan