Så lackar det mot helg igen och vi har nu hamnat i Augusti. Det var betydligt svalare i morse. 15 till 17 grader, men det har rättat till sig nu. Det är varmt igen. Fast är det en första indikation på en förändring? I och med att vi går in i augusti så ska det ju börja kyla ner om nätterna lite. Dessutom lovar väderprofeterna att vi ska gå ner mot mer normala sommartemperaturer nästa vecka, 20-25 grader bara. Då kommer man väl att börja frysa?

Vi fick ett glädjande telefonsamtal nu på förmiddagen. Det var en som ringde och tackade för ett fantastiskt fiske i Västra Harasjön dels i söndags och dels i går. Full pott bägge gångerna på bottenmete. Alltid roligt att höra! Speciellt när man vet att många har kämpat förtvivlat i värmen. Men en del hittar bevisligen rätt.

Tog själv en runda i går kväll med flugspöt tillsammans med en vän till Mellanbäckasjön. Det var rätt bra ytaktivitet när vi kom vid 8-tiden på kvällen. Mumma för en torr och nymffiskare som jag. Tyvärr hann jag inte mer än börja förrän det avtog och dog ut helt. Kom alltså lite för sent. Min Kompis körde intimidiate lina och en muddler. Fungerade betydligt bättre. 3 hugg på en halvtimme ca en halvmeter under ytan. Han var även ute i morse och rapporterade bra ytaktivitet mellan kl 6-7. Han fick en och tappade en på torrfluga. Det rör alltså på sig lite. Annars dagtid så fungerar fortfarande bottenmete bäst även om vi får lite spridda rapporter om bra fiske på spinn. Det roliga är att vissa dagar hugger fisken bäst mitt på dagen. Det kan man ju inte riktigt förstå, men det verkar inte finnas någon given regel just nu. Man kan kämpa i timtal utan att något händer och så plötsligt smäller det på ett par på en halvtimme. Tålamod verkar vara nyckelordet.

Många har börjat höra av sig och vill fiska i flugströmmen. Det går tyvärr inte ännu. En del fisk dog där och vi fick göra en insats och plocka väck så mycket fisk vi kunde och sätta ut dem i sjöarna istället. Så Flugströmmen ligger fortfarande ofiskbar. Vi vet inte hur länge men vi hoppas det vänder så sakteliga nu och att den kommer igång så fort som möjligt. Vi hör av oss när det är dags.

Håkan