Hejsan! Vi hittade en fångstrapport från strömmen från 16/7. Vilket var som jag tyckte årets varmaste dag. Det var inskrivet 8 st bågar i journalen och jag har mycket svårt att tro på detta. Det torde ha varit ca 23 grader där och då hugger inga bågar enligt min erfarenhet och den är ju som bekant rätt lång. Måhända har man ryckt parkerade fiskar eller så har man helt enkelt skrivet in påhittade fångster. Idag är jag och vår käre praktikant där och slår näckrosor och annan störande växtlighet. Det är minsann rätt djupt där jag hade ändå på mig badbyxor och vattnet räckte mig upp till armhålorna på flera ställen. Vi hade besök av två herrar vid Mjöldrängen en av dem ställde sig på bryggan och tog några kast. Stefan och jag hade varit på andra sidan av sjön med båt och rodde tillbaka emot båtplatsen. Mannen stoppade under tiden in spöet i bilen igen och de satte sig och fikade vid bordet. Jag frågade efter fiskekortet han slog bara ut med armarna för att visa att han inte förstod. Jag sade till honom att jag sett honom fiska. Han nekade till det då rann sinnet på mig till den milda grad att jag tog av mig mina solglasögon och spände blicken i honom. Ånyo sade jag att jag sett honom fiska det var då han utbrast ”arabic”. Jag måste erkänna med rodnande kinder att jag faktiskt inte lärt mig arabiska än. Däremot så borde väl han ha lärt sig svenska i sitt nya land kan man ju tycka i sin enfald. Jag tog med de båda herrarna och pekade på kartan var vi var och vad som gällde. På kvällen så såg jag de bägge igen då stod de och tittade ut över Björnagylet. Några flugspö hade de inte i bilen. Så jag tog och hämtade mina tillsyningsmans-brickor och körde runt i området för att pejla in de bägge men de hade kört vidare. Det var kanske bäst så.

Hälsar Peter.