Idag regnar det på oss. Inte mycket folk i omlopp av samma anledning. Augusti bara försvann förbi. Det blev väldigt intensivt för vår del. Italienarna invaderade i vanlig ordning, sänkte vattenståndet i sjöarna med 1 decimeter, åkte hem glada och lyckliga. Augusti var svårfiskad för många. Speciellt spinnfiskarna kämpade. Powerbait dominerade fångsterna. För flugfiskarna fungerade sink tip och montana bäst.

Nu går vi in i höstfisket. September brukar vara landinsekternas tid. Getingar, myror och diverse kryp brukar kunna fungera. Jag skulle vilja slå ett slag för flymfer. Mjukhacklade små flugor fiskade på flytlina från halvmetern till ytskiktet. ofta i riktigt små storlekar 14-18 med tunna tafsar. Ett riktigt roligt fiske när vaken uteblir och det inte är idé att lägga ut en torrfluga. Sjunklina och streamers fungerar naturligtvis också väldigt bra, men det är inte lika roligt.

Det finns en spinnare som verkligen har fungerat bra de sista dagarna. Det är en Mepps Aglia med röd reflex på skeden. Helt suverän faktiskt! Vi har en tysk här som skördat fina triumfer på den.

Väl mött framöver!

Håkan