Så har vi definitivt gått in i sommarfisket sen någon vecka tillbaka! Med värmen så förändras vårfisket. I takt med att vattnet når badtemperatur så flyttar sig fisken neråt i sjöarna mot mer behagliga temperaturer, vilket gör att man får leta efter fisken på lite djupare vatten under dagtid. Morgnar och kvällar kan fisken fortfarande vara aktiva mot ytan, men under dagen bör man leta lite djupare.

Just nu så bör man leta på 3-4 meters djup. Det kan ofta löna sig under sommaren att fiska från båt på frivattnet i de lite större sjöarna. Ett tips alltså för fiskehungriga semesterfirare. Ett annat tips för spinnfiskare som är lite bortglömt nu för tiden är att spinnfiska med fluga. Sätt på vikt och en muddler minnow och kajka runt med båt på lite olika djup. Många gånger mer effektivt än drag och spinnare. En liten 5 cm wobbler är inte fel det heller.

Annars har denna vecka varit lite stiltje på folk efter midsommar helgen. Det verkar ändå som att de som är här får en del fisk. De flesta jag pratade med igår hade fått fisk. På allt möjligt dessutom. Det tycker vi om. Till och med i strömmen gick det bra. Erik som var där igår, fick full pott på små harörenymfer och 0,17 i tafs. Man fick ta det väldigt nätt enligt utsago men det gick fint.

Varmt Välkomna!

Håkan