Ett par relativt fina dagar har vi haft denna veckan. Tyvärr lite blåsigt bara. Det är ändå bra fiske här just nu. De flesta får fisk och det tas på allt möjligt. Enstaka dagar kan det tröga naturligtvis, det växlar ju väldigt i vädret. 

I strömmen verkar man få bäst de dagar då det är dåligt väder? Blankvädret trycker definitivt  ner fisken mot botten och gör dem långa stunder oaktiva. Lite komiskt scenario det där. Häromdagen var det jättetrögt på morgonen, men så började det snöa och bli dåligt fram på förmiddagen. Som på en given signal så blev fisken aktiv och högg hej vilt, mitt när det var som värst.

Sjöarna verkar fungera annorlunda. Fint väder tenderar snarare till aktivitet än att fisken skyggar. Hade själv ett underbart nymf fiske i Gategylet i söndags kväll, då fisken tog ca 15 cm under ytan. Det var mellan 6-7 tiden på kvällen. Det hade varit fint på förmiddagen och sen blev det riktigt skitväder på eftermiddagen men klarnade upp framåt kvällen. Fisken blev väldigt aktiv och patrullerade yt-trakten efter något ätbart. Fantastiskt roligt!

En härlig upplevelse hade vi i går. En ung dansk familj kom in och löste ett fiskekort samt köpte ett vanligt toppknutet metspö till barnen. De kunde ingenting om fiske. Sen knatade de iväg upp till södra bäckasjön för att fiska. Man har ju lite förutfattade meningar och tänkte i sitt stilla sinne att det där är ju inte ens lönt. Chansen är lika med noll. Ett par timmar senare så kom de vandrandes tillbaka och in i receptionen. Döm av min förvåning, när de stolt visade upp en regnbåge som ena barnet fått efter 10 minuters fiske. Hur hade de lyckats att få upp den? Nu visste de inte hur man rensade, men det visade jag dem gärna. Det kallar jag äkta fiskelycka, både hos dem och mig.

Håkan