Vi har haft några underbart fina höstdagar här och solen skiner från sin bästa sida. Det lunkar på här. Fisket varierar naturligtvis men på det hela taget så blir det bättre och bättre. För flugfiskaren är det brytningstider mellan sommar och höst. Fisken vakar rätt flitigt i våra sjöar framförallt på morgon förmiddag, vilket borgar för fint ytfiske. Samtidigt börjar det fungera riktigt bra med färgglada streamers igen dagtid. Även spinn och mete fungerar bra nu. Tycker fisken tar på allt möjligt för tillfället.

Flugströmmen levererar också bättre och bättre även om det inte har lossnat helt och man fortfarande hör att man får kämpa för att få fisken. Vi har fått igång den andra stora pumpen igen, peppar, peppar… Så nu är det som vanligt igen där.

Italienarna har anlänt i vanlig ordning. I år är de lite senare på det än vanligt. Brukar vara här i mitten på augusti. Så nu går varken fiskar eller svamp säkra. De är ett härligt, gemytligt gäng. Kan vara lite högljudda men är oerhört trevliga.

Väl mött framöver.!

Håkan