Hej på er alla nu har vi alla helgdagar bakom oss! Det ligger ca 5 cm snö här just nu och en del sjöar såsom Björnagylet har ett tunt istäcke som omöjliggör fiske. Såg på tv att det är kö till grillplatserna i skrylleskogen. Här behöver ni inte boka tid för att grilla det finns ett trettiotal grillplatser i området. Kul är att så många hittar ut i naturen hoppas att det håller i sig även efter pandemin har dött ut. Ett nytt spännande fiskeår ligger för våra fötter.

Nu hoppas vi på is och riktig vinter ett tag i alla fall vi som älskar isfiske efter regnbåge och gädda. Regnbågen är alltid på hugget och det räcker väl med ett litet lockblänke och en krok agnad med maggot eller räka för att locka till hugg. Sätt inte på för stora beten bara bågen tar gärna smått. När det gäller maggots så är de vita att föredra framför de röda. Vi fiskar ofta efter mört till gäddfisket och då märks det vilken markant skillnad det är. Skulle till äventyrs vintern utebli så fungerar ju fisket som vanligt.

Ett ord bara till våra kära kompisar därute i Hallagylet/Mjöldrängen vi lägger inte fingrarna emellan vid påkommet fiske med två eller fler spö. Det samma gäller för direkt swish:at fiskekort. Kort dit måste gå via oss. Det får ni vackert ta och lära er. Det kan inte vara så kul att bli av med sitt kort eller spö. Det kan inte vara så svårt att skicka ett mail dagen innan ert fiske. Kan vi bara få bukt med dessa olater så kommer ni säkert att känna er välkomna hit,

Hälsar Peter.