Så är ännu en intensiv fiskehelg i sitt slutskede. Det har känts lite blandat med fisket denna helgen. En hel del har haft det trögt medan andra knäckt koden och fått bra med fisk. Fisken har varit väldigt ytaktiv, speciellt på morgnar och in på förmiddagen. Vet inte hur många gånger jag hört folk uttrycka att: – de hoppar överallt men de hugger inte… Så, vad gör man då?

Det har naturligtvis lyckats för en hel del på både mete och spinnfiske. Lite förvånad är jag över att det tagits så bra på spinn. Där gäller det att hitta rätt drag för stunden. Men, de som verkligen har gyllene tider just nu är – flugfiskarna. Det är verkligen läge för ytfiske, och då framförallt med nymf. Så är det ofta i september månad här. Det är verkligen dags att lägga undan de stora påskfjädrarna till flugor och börja finlira med nymfer. Ett riktigt roligt fiske för flugfiskaren.

Detta är också något jag rekommenderar i Flugströmmen för tillfället. Det har varit lite frustrerande för många att se så mycket fisk som inte vill hugga. någon hade skrivit ”Skitdåligt fiske” i fångstjournalen i fredags. Igår kom det in 2 killar som fiskade där samtidigt. de hade sett kommentaren och ville bestämt tillägga att så inte alls var fallet. De hade vänt massor med fisk. Jag frågade då om de hade just nymffiskat. Jo, det var precis så. Lite större nymfer högg de hur bra som helst på. Misstänkte att det var just så. Så ni som ska fiska i strömmen närmaste tiden, funkar inte stora streamers, försök med nymfer istället. Det är det tips jag vill ge er.

Väl mött framöver och, alla flugfiskare, det är nu ni ska komma hit och fiska.

Välkomna!

Håkan