Äntligen lite positiva nyheter! Tempen i strömmen idag är under 20 grader. 19 grader för att vara exakt. Det innebär att det går bra att fiska där igen. Optimalt är det inte men visst får man fisk igen. Det ska ju kyla mer under helgen så vi hoppas vattentempen sjunker ytterligare ett par grader till nästa vecka. Blir det så så tycker jag alla sugna ska passa på. Efter midsommar kommer strömmen att vara stängd hela juli månad.

Sänkningen av temperaturen är också positiv i sjöarna. har varit betydligt lättare att få fisk den senaste dagarna än det var förra veckan. Pratade precis med en som fick full pott igår på ett lillöring drag. Får också rapporter om mer ytaktiv fisk under längre perioder. Då menar jag nödvändigtvis inte vakande fisk även om rapporterna säger att det vakade bra i går kväll, men att fisken hugger högre upp i vattnet. Mellan ytan och ner till 2 meter. Det gillar vi!

En liten reprimand och fundering? Den sista tiden har vi råkat ut för att väldigt många struntar i att låsa sina båtar, vilket får till följd att de driver iväg med blåsten till förtret både för oss och nästa som hyr båten. Är lite förbryllad faktiskt över denna nya trend? Vad kommer den ifrån och varför? En del roar sig också ibland med att låsa ihop 2 båtar. Också ovanligt korkat? Fortsätter den trenden så får vi börja ta betalt för problemet.

Nu ligger en ny fiskehelg framför och vi säger med glädje Varmt Välkomna!