Nu går vi med stormsteg mot påskhelgen. Härnere är det påsklov redan denna veckan i år, och det märks på tillströmningen av folk. 

Får många rapporter om bra fiske blandat med ett och annat misslyckande. I helgen som gick var det skeddrag som firade stora triumfer. Speciellt klassiska Toby Zebra. Idag kommer fina rapporter om bottenmete i stasjön som lyckats väl. Flugströmmen levererar bra med fångster varje dag nu. Hallagylet verkar också gå bra, medan mjöldrängen trögar lite av någon anledning.

Det fångas en hel del öring nu på våren, trots att vi inte satt ut någon sådan sedan i somras. Plockade själv fram flugspöt häromdagen och rollkastade från land i stora kroksjön någon timme. Som vanligt med nymf och det kändes väl inte som det var det optimala vid tillfället, men plötsligt högg det, och visst var det en öring. I förvånansvärt bra kondition också för att vara en våröring.

Så varför inte lägga påskägg och annat påskpynt åt sidan och komma hit och satsa på en påsköring istället? Chansen är som störst nu på våren.

Håkan