Då har vi avverkat årets första intensiva period – våren, och fortsätter med stormsteg mot sommaren. Så här i backspegeln måste jag säga att april – maj bjöd på riktigt bra vårfiske. Bättre än 2023 skulle jag vilja säga.  Det varierar alltid under ett år beroende på väder, vind & temperaturer. Ofta blir man inte klok på det? Maj bjöd ju på rena sommarvärmen i år och vi blev lite oroliga när det började bli badtemperaturer i vattnet att fisket skulle dö ut. Det var ju alldeles för tidigt på året. Men det blev inte så och fisken fortsatte att hugga riktigt bra. Mycket ytaktivitet i perioder och kanon för flugfiskaren. men även spinn och metarna fick fisk. Vissa dagar var t.o.m. spinnfiske bäst.

Sommaren har ju kommit av sig lite och vattentempen har ju gått under 20 grader, vilket är toppen ur fiskesynpunkt. Fick rapport om att fisken högg som galningar i Hallagylet i går morse. Mycket aktiv alltså! Flugströmmen har också fungerat fint hela våren och i princip hela tiden producerat fisk. Trycket har lugnat ner sig lite på strömmen, men den fungerar fortfarande mycket bra. Det har inte blivit för varmt vilket borgar för att det lönar sig att fiska där.

Nu ligger midsommarhelgen runt hörnet och vi är för en gång skull inte fullbokade, så har ni inte planerat in något så är ni varmt Välkomna!

Håkan