Hejsan alla ni som ligger i startgroparna inför årets fiske. Tänkte att jag skulle informera lite om årets nyheter och vad vi pysslar med för tillfället. Nytt är att Mellanbäckasjön återgår till att vara enbart flugfiskesjö, vi skiftar helt enkelt den mot Stora Vångagylet som blir en sjö med alla tre fiskesätten tillåtna dock utan båtar. Vi hoppas att på detta sätt få en bättre utnyttjandegrad på denna sjö. 

Vill även passa på att informera om ett projekt vi håller på med längs Stora Kroksjön. Vi håller på att röja fram kastplatser längs hela västra sidan. Det finns så många lämpliga platser att stå på där man med enkel röjning av buskar och grenar får fram utmärkta kastplatser. Det fiffiga är ju att det går att nå Stora Kroksjön till fots från campen. Det är ju bara att följa vandringsleden. Det kommer att göra stor skillnad när det är högsäsong och området känns trångt.Vi kommer att sätta ut bra med fisk i blandad storlek även detta år i sjön. Planen i förlängningen är att i mån av tid göra samma sak på östra sidan. Där finns det idag ingen stig att följa så det blir mer arbete med den sidan.

 Ett par jobb ska göras i strömmen innan premiären. Vägen ska förlängas så att vi når de nedersta poolerna med fisksättningsbilen. Det kommer att ge tillgång till ytterligare två heta pooler att fiska i . Fiska där kan man ju redan idag men de är ofta tomma på fisk. Framöver kommer vi att sätta ut där med i varje runda. poolen nedanför Andö-poolen skall göras om. Vi kommer att skapa en liten “udde”som kommer tvinga vattnet runt den stora sten som ligger där som det ser ut nu så bildas det ett onödigt bakvatten där som skapar förutsättning för att växtligheten får fäste. Vi kommer även att försöka att täppa igen det större läckor som finns strax nedströms kojan. Det är ett besvärligt arbete som kräver rejäla maskiner och någon slags fiber eller gummiduk men vi ska nog få bukt med det.

På campen håller vi på med att renovera herrarnas duschutrymme. Det blir nya duschväggar och ny kakel och klinker. Tyvärr så upptäckte vi att det var fuktskadat bakom den gamla kaklet. Så vi fick riva ut lite mer än vi hade tänkt oss. Nu ska det torka så det kommer att dröja lite innan det är färdigt.

Sportlovet närmar sig med stormsteg och vi funderar på något käckt erbjudande till er som vill bo och vinterfiska här då. Isarna kommer om det utlovade vädret håller i sig att varva fina och det finns många ofiskade sjöar att prova lyckan i. Varför inte prova långfärdsskridskor det är ju härligt att ge sig ut på vidderna under förutsättning att det inte finns för mycket snö på sjöarna. Jag återkommer med preciserat erbjudande så snart jag kan.

 Vill passa på att tipsa om Vångabergets alpina anläggning bara 20 km från campen. Där finns det flera trevliga pister och möjlighet till att hyra utrustning till ett överkomligt pris. Det finns snökanoner som ser till att åkunderlaget finns på plats om någon undrar.   

Jag har kanske glömt något men nu har jag skrivit så att det räcker för denna gång  Hälsar Peter i Harasjömåla.