Så äntrar vi en ny månad med friska tag. Otroligt vad det springer på. Vi han ju knappt börja september förrän det var över. September var otroligt intensiv med mycket folk och då naturligtvis mycket att göra. Fisket får också betecknas som riktigt bra. Nu har vi ett nytt oskrivet blad framför och vi vet ju att Oktober brukar vara en riktigt bra fiskemånad, så förväntningarna är högt ställda.

En ny helg står för dörren och invasionen är på väg. Fullt i stugor och fullt på campen. Vi har en hel del fiskeklubbar och gäng som stamkunder som kommer år efter år. Denna helgen är det ett gäng som kallar sig team Järven som besöker oss. De firar 10-årsjubileum hos oss denna helg. Vi grattar naturligtvis och önskar gänget en skitfiskehelg.

Vi får en hel del mixade rapporter angående fisket i flugströmmen. Många tycker det är trögt och fisken är svårtrugad. Andra tycker det är fantastiskt fiske där. Det varierar naturligtvis lite från dag till dag hur fisket är, men jag tror att det största felet folk gör är att man står och dänger med streamerfiske. Visst får man fisk på streamers, men vissa dagar verka fisken ignorera dem helt. Då måste man börja finlira med nymfer eller kanske till och med med torrfluga för att få fisk. Alltså börja fiska mer naturligt. Ett fiske som jag personligen älskar och som ställer lite krav på fiskaren. Att sight-fiska regnbåge uppströms med en liten nymf i strl 10-14 är något av det intressantaste fiske jag vet. Prova själv så får ni se.

Annars så har ju fångstrapporterna varit bra överlag från strömmen några veckor nu så visst har det lossnat rejält om man jämför med första hälften av augusti när vattnet fortfarande var varmt.

Även spinnfiskaren och metaren har haft bra fiske några veckor nu i sjöarna, och det finns inget som talar för att det blir sämre i oktober. Tvärtom, det brukar lossna rejält ju längre hösten pågår, så det är bara att köra hårt för er som är sugna.

Väl mött under denna underbara fiskemånad!

Håkan