Det fryser om nätterna här och även om det blir någon plusgrad på dagen så tar det inte på isen. Det snarare bygger lite varje natt. Därför bedömer vi nu att vi kan släppa isfisket i Vielången, Gategylet & Lilla Kroksjön fr.o.m. imorgon.

Vi tjatar fortfarande om att ni bör tänka på säkerheten. Ingen får ge sig ut utan isdubbar. Var flera. Känn efter med isbill. Ha med säkerhetslina osv. I lördags satt det 6 man på några kvadratmeter precis vid inloppet i Mellanbäckasjön, vilket är helt vansinne. Sära på er lite och använd förnuftet. på de flesta ställen är isen över 10 cm, men det finns enstaka ställen på sjöarna som går ner till 5 cm. Därför kan vi inte nog poängtera säkerheten. Men ni behöver inte vara rädda heller för att gå ut. Använd bara sunt omdöme och känn er för, så finns inget att vara rädd för. 

Fick en rolig rapport från ett fiske i går. Det var Ola Olausson, Sölvesborg, som var ute på Mellanbäckasjön på förmiddagen och ismetade med räka tillsammans med sin lille son och sin far. Resultatet blev 8 regnbågar. 4 av dem låg runt 1,5 kg. 2 st runt 1,3 och 2 st runt kilot. Det kan man väl kalla full pott!

Håkan