Det är otroligt vad dagarna flyger förbi. Det är mer än dags för ett litet inlägg här på sidan. Helst skulle man vilja skriva något varje dag men man hinner inte vissa perioder. Idag regnar det. Hörde också åskan mullra några gånger i morse. åska brukar ju inte vara någon höjdare här för fisket. Men när det åskat färdigt så brukar fisken bli riktigt pigg. Jag hoppas på det.

Igår var det riktigt bra fiske. Det var mulet. Det är verkligen så att de dagar som vi trivs sämst på är de som fisken trivs bäst på under sommaren. När det är blankväder, fint och varmt, så ligger sjöarna nästan som döda. men, så fort det är en mulen dag och någon grad kallare, så vaknar de till liv och fisken blir aktiva. Så var det verkligen igår. Speciellt på morgnarna och in på förmiddagen. Igår var det mycket vak på förmiddagen och flugfisket var super. Nymfer och flymfer fiskade strax under ytan var melodin. Men man var tvungen att gå ner i tafsstorlek. En gammal flugräv och duktig flugbindare, Bengt Persson, fiskade fullt på ett par timmar i Dammets Gyl på flymf. Men för att få fisken att ta sa han att han fick gå ner på 0,16 i tafs.

Lasse & Anne Svantesson, Klippan, hade enligt utsago ett riktigt bra fiske i Hallagylet häromdagen. Det har nappat riktigt bra under veckan. Det har inte varit så väldigt mycket folk, men fisket får nog betecknas som ett bra sommarfiske.

Känsligast är som alltid Flugströmmen och när vädret är fint så sticker tempen och fisken blir svårflörtad. men de mulna dagarna så hugger det riktigt bra.  Fast jag lyckades själv härom kvällen på torrfluga när det var som varmast. Fick en på streaking caddies, otroligt nog. Det var inga vak och väldigt varmt just den dan, och jag trodde nog inte på torrfluga. Men döm av min förvåning, det funkade. Bra tryck var det på fisken också.

Tightlines

Håkan