Så har vi nästan avverkat årets stora fiskehelg. Det har varit en härlig och intensiv helg. Mycket folk och trevligt folk. Lite smärre incidenter med stopp i avlopp både i servicehuset och renseriet har det varit men inga allvarliga problem.

Vädret har växlat från strålande sommarväder till regn och åska. Fisket verkar dock har varit bra mest hela tiden. Åtminstone de jag har pratat med har varit positiva. Det har ju också rapporterats in en hel del fisk också. Nja, undantaget kanske är flugströmmen? Där har de faktiskt sagt att det är lite trögt de sista par dagarna. De ser mycket fisk men de har visst varit lite svårtrugade.

Jag frågade några om de ser fisk som går upp och ställer sig i frivattnet och i strömkanterna. Ja, det hade de gjort. Då sa jag till dem att de ska gå ner i flugstorlek och börja nymffiska. Jag har misstänkt att det sker en brytning nu mellan streamerfisket och det mer naturliga fisket. Alla står och harvar med streamers, men tar de inte det så kan ett tips vara att pröva med nymfer istället.

Vielången har levererat även denna helg. Det är roligt. Vielången var förr en av våra populäraste sjöar, men har de senaste åren fiskats mindre och mindre. Något som har förbryllat mig. Det är en fantastisk sjö. Nu däremot så upplever den en ny storhetstid. Fler och fler upptäcker den, vilket är roligt.

Tack alla för en fin helg,
Låt oss göra om den!

Håkan