Jaha, så blev det lite som jag befarade. Vattentempen stack upp på 21 grader och därmed förändrades fisket radikalt. Vårfisket försvann och sommarfisket gjorde sitt inträde. Det blev juli i maj månad.

Detta innebär att fisken försvinner från ytan förutom tidigt på morgonen och sent på kvällen. Dag tid finner man bäst fisken på frivattnet på mellan 3-5 meters djup. Men det har varit trögfiskat överhuvudtaget i helgen, tyvärr.

För flugfiskaren så är vittnesbörden att fisken vakar vid 5-6 tiden på morgonen och efter halv 10 på kvällen. Däremellan stendött! Dagtid så ska man nog fiska från båt med snabbsjunkande sjuklina och booby eller muddler bra djupt.

Samma gäller förstås för spinnfiskaren och metaren. Dagtid är det djupt som gäller. Det lönar sig definitivt att fiska i de större sjöarna från båt på frivattnet. Det brukar funka med en liten wobbler på 3-5 meter.

Flugströmmen är ju den som lider mest av värmen då det bara är ytvatten som kommer in och fisken inte kan hitta trivseltemp på något djup. Trots utsago om trögt fiske så är jag ändå förvånad att det tas så pass med fisk som det gör där, men det rör sig bara om några grader till så måste vi stänga. Idag på morgonen så var det 19 grader.

Vi får se vilket håll vädret går på? Fortsätter det så här så får vi väl anordna bad eller forsränning istället för fiske……

Håkan