I detta jobb är inte en dag den andra lik det är tur och en ynnest få förunnat. Vi har ett härligt friskt arbete . Det är så kul att få serva våra kunder med allehanda små uppdrag. Nu börjar det arta sig runt våra sjöar vi har plockat säckavis med bråte men jag vet ärligt talat inte var den upprörda fiskaren som ringde mig och var arg över hur äckligt det var överallt här runt sjöarna. Jag har sett värre under mina år här mycket värre . Tänk ändå på att det är inte vi som arbetar här som slänger skiten omkring oss.

Nästa vecka kommer ett lass öring att fördelas i området förutom regnbågarna. Det blir tyvärr inte så mycket öring  som vi och kanske också ni hade önskat. De är helt enkelt enkelt för dyra och för känsliga att ha i odlingen. Det går bra nu och mycket fisk åker det i sjöarna. Vi har flyttat ett par hundra 3-4 kilos fisk idag. De ska blandas i utsättningen i de vanliga sjöarna så kan ni förvänta er att få någon bumling där med framöver.

Vi hade en tråkig incdent vid lilla Vångagylet enbrun Passat Var. Turbo  reg nr Ucl 22- Hemmahörande i Kalmar med tre kaxiga balkan snubbar i försökte att fiska i lilla Vångagylet. När de blev ifrågasatta gick de i taket och tyckte att det skulle vi skita i de hade minsann krigat i forna Jugoslavien så de gjorde minsann vad de behagade här och de skulle gärna ta böterna om polisen kom. Vad de inte visste var att killen de talade med faktiskt var polis. Jag fick påringningen vid tiotiden på kvällen men kunde inte hitta bilen här någonstans. Sådant uppförande tolererar jag inte men man ska kanske vänja sig det är nya tider nu.

Ni är väl nyfikna på hur det går med vårt projekt med kallvatten ledningen. Vi har i stort sett projekterat färdigt och  i början av Augusti kommer vi att svetsa rören. Det har varit många smärre men irriterande problem att lösa på vägen framför allt hur vi ska få anslutnings-stosen på  plats men jag tror att vi har löst det med, igår dök jag vid inloppet och mätte röret som sitter där. Det var jäkligt kallt i vattnet och när jag kom upp så saknade jag min lille vän men han tittade fram igen tack och lov  Annars hade frugan blivit rasande på mig.

Ha det hälsar Peter