Dags för en liten lägesrapport om allt som händer här. Vi håller på med allt möjligt här samtidigt. Vi håller på att måla 12 kvm stugorna som bäst. De var i behov av det. Samtidigt har vi börjat på med gräsröjningen runt alla sjöar och Flugströmmen. Gräset växer ju och blir högt så man får gå runt och röja kastplatser och stigar. Idag håller vi på med flugströmmen. Vi får ju passa på när det inte är folk där. Det är ju lugnare med folk här just nu, vilket är förståeligt med tanke på värmen.

Jag tror aldrig vi har varit med om en liknande vår (sommar). Fisket har varit konstigt. Sjöarna har legat som döda. Inga kläckningar att tala om. Dåligt med vak och riktigt dåligt med ytaktivitet överhuvudtaget.

Ändå är jag uppriktigt sagt förvånad över att det har fångats så pass bra med fisk under maj som det har gjorts. Trodde det skulle vara mycket sämre. Så det är inte kört här fiskemässigt. Nu har de lovat lite svalare väder denna veckan, vilket borde vara positivt för fisket. Vi hoppas på det.

Flugströmmen är dock fortfarande för varm. Vi avråder folk från att fiska där men en del vill och då hindrar vi dem inte. Det var 24 grader i går eftermiddag vilket är katastrofvarmt. Fast de få som fiskat där får fisk, främst under tidig morgon. Man får ju börja kl 4 på morgonen nu så länge det är varmt. Det lönar sig att fiska där då. Men vi behöver ha ner temperaturen där till under 20 grader för att få tillbaka riktigt bra fiske. Vi får se hur det utvecklar sig med vädret?

Många har problem med att komma in på hemsidan, eller att se senaste nytt och fångstjournalerna. Vi vet om problemet. Det kommer och går. Grejen är att vi har inte själva kommit åt att kunna redigera hemsidan sedan förra året. Den är gjord i ett program som heter Adobe Muse, och Adobe har slutat uppdatera Muse. De lägger i princip ner programmet, vilket innebär att vi inte längre kommer åt hemsidan. Vi har försökt på alla vis, men har fått ge upp. Detta innebär att vi just nu håller på med en ny hemsida. Jag får se första prototypen i morgon. Så vi ber er ha tålamod för det kommer upp en ny inom kort.

Håkan