Det verkar lossna allt mer med fisket. Speciellt för flugfiskarna. En av våra tyska gäster har haft ett fint torrflugefiske den senaste dagarna som kulminerade igår kväll i Björngylet. Idag var han i mellanbäckasjön och tvingades lösa nytt kort rätt tidigt. Även flugströmmen ger bättre och bättre fiske efter att ha varit svårfiskad egentligen hela sommaren, men nu har det definitivt vänt.

Vi kör flugströmmen i nuläget med en av de stora pumparna samt den lilla pumpen. Anledningen är att vi har problem med den andra stora pumpen. Den löser ut hela tiden. Vi kommer att få den kikad på 31/8 och förhoppningsvis fixad då. Så fram tills dess kör vi på 1,5 pump.

Vi möter också en del reaktioner på att vi har lite liten fisk i de vanliga P&T sjöarna. Det stämmer att fisken har varit och fortfarande är lite mindre än normalt. Det har med den varma sommaren att göra. Alla hade samma problem 2018, men ännu värre. Det går inte att mata fisken så de växer i takt när vi drabbas av extremsommar. Därför kan det bli så att vissa perioder är fisken lite mindre än vi önskar och vill att den ska vara. men det är på väg att rätta till sig. Däremot kommer den mindre fisken att hänga med ett tag i sjöarna tills den är uppfiskad.

Däremot har vi fortfarande bra storlek på storfisken, så strömmen och specialsjöarna är inte drabbade på samma vis.

Varmt Välkomna!

Håkan