Så har vi öppnat Flugströmmen igen från och med idag. Temperaturen har sjunkit under helgen ner till 19 grader så vi gör ett försök. Vågar tro på att det inte blir några mer rekord värme-dagar. Så alla ni som gått i väntans tider, nu är det dags.

Fisket i sin helhet har blivit mycket bättre och jag skulle vilja kalla det normalt nu. Det tas fisk här på alla tre fiskemetoderna, men det varierar mycket från dag till dag vad som fungerar bäst. Hade själv en rolig händelse i lördags bara för att illustrera. Frugan och jag hade besök av släktingar och vi åkte ut till en sjö mest för att umgås och att de skulle få fiska lite. Vi prövade bottenmete och flötmete samt att spinna lite. Ingenting förrän vi satte på en sixten-spinnare med svart kropp och röd sked. Då högg det hela tiden. Jag prövade en annan sixten-spinnare med röd kropp och svart sked. Ingenting! Med den andra högg det i vart 3 kast ungefär. Det hade gått att ta hur mycket fisk som helst just på det draget, men inget på de andra. Hur kan det egentligen vara så? Men det är lite så just nu. Vi hade en gäst här förra veckan som varit här ett par dagar. Han kommer varje år och fiskar alltid med boobies och sjunklina. Han får alltid på det, men inte denna gång. Alltså var det något fel. Sån tur är så stod det en annan fiskare bredvid som hade haft kanonfiske i samma sjö, samma dag fast på en muddler fiskad någon meter ner från ytan. Det gäller att variera sig och hitta det som gäller just nu. Tyvärr är det många som inte förstår det. Jag skulle vilja påstå att det nästan alltid går att få fisk, det gäller bara att knäcka koden för dagen och stunden. Det är aldrig fisktomt i sjöarna fast man ibland kan tro det. Hittar man rätt så får man uppleva sitt livs fiske. Vi har många vittnesbörd om det även under den extremsommar som varit i år. Vi har haft en del som mitt när det varit som varmast har haft sitt bästa fiske någonsin i Harasjömåla. De flesta har inte upplevt det så men för de som hittade rätt så blev det så. Något att tänka på!

Länsstyrelsen har sträckt sig så långt i skrivande stund att de har hävt eldningsförbudet på egen tomt. Det innebär att vi också kan tillåta grillning på campingområdet nu med grad 5, alltså fast eldstad och grillkol. Observera att det endast gäller på campen, inte i fiskeområdet som ägs av Sveaskog och inte oss.

Varmt Välkomna!

Håkan