Vad ska vi säga om fiskemöjligheterna i helgen? Vi har inget lätt och entydigt svar. Det fryser fortfarande om nätterna vilket gör att i princip varje morgon så ligger det en ishinna på sjöarna. Den ligger kvar stora delar av förmiddagen. Solen steker på och i takt med att dagen framskrider så släpper isen mer och mer, så att på seneftermiddagen är det mesta isfritt och fiskbart. Hur fort det går och hur mycket is som hinner lägga sig på natten beror naturligtvis på hur kall natten blir. Det är en väldig skillnad om vi får -2 grader eller -7 grader. Därför är det väldigt svårt för oss att förutsäga morgondagen.

För varje dag som solen värmer vattnet, desto svårare blir det för sjöarna att frysa till på natten, men än så länge fryser det mesta till. Den sjö som verkar ha svårast för att frysa till och lättast för att gå upp är stora Vångagylet. Den är grund och är exponerad för sol i princip hela dagen, vilket gör att den blir varmare än de flesta andra sjöarna.

Ni som vill fiska i helgen får åka runt och leta öppet vatten och fiska där, men ni behöver inte upp i ottan om det är minus på natten. Fiskekort löser ni via swishliggaren mitt emot receptionen.

Välkomna!

Håkan