Jag har gjort bort mig lite. Vi hade ett gäng med ickesvenskt ursprung.vid Hallagylet som inte hade fattat riktigt hur man betalade fiskekort och att man behövde betala fiskekort. Att direkt swisha går inte till Specialsjöar av flera orsaker  dels så vill vi ha pejl på hur många fiskare vi har där för att kunna sätta ut rätt mängd fisk och det kan ju faktiskt vara fullbokat, Vi förklarade hur det gick till och hela gänget eskorterades till V Harasjön. Nästa kväll så körde jag en tillsyningsrunda och hittade samma gäng vid Hallagylet. Denna gång hade de swishat för två fiskare fast utan att prata med receptionen så det var ju nästan rätt i alla fall. De var ju rätt många och hade ett rejält bål på gång vid kojan. Jag fräste till lite irriterat att de fick lugna sig med eldandet det var ju torrt i skogen och sedan utan att tänka mig för kom kommentaren : Hade ni tänkt att grilla en gris?. I samma ögonblick slog det mig hur fel den kommentaren var.Så jag sade bara `”nej visst fan och gick vidare”. Hoppas att de inte tog illa upp det var faktiskt inte avsiktligt.

Samma kväll mötte jag en röd golf vid Björnagylet. Två killar satt i bilen och hade vår karta i famnen de fortsatte i riktning emot Dammets gyl jag tog en runda in till strömmen och gategylet. När jag körde ner emot Dammetsgyl fann jag den röda Golfen parkerad mitt emellan Björnagylet och Kroksjövägen. De två  killarna stod och tacklade sina spinnspö. Lite förvånad stannade jag och frågade var de hade tänkt att fiska eftersom  det var ca 500 meter till närmaste sjö. Den ene pekade i riktning mot Björnagylet. Jag berättade för dem att det bara var fluga där. Då ville de att jag skulle visa dem var Stora Kroksjön var vilket jag gjorde. De var så glada och gjorde tummen upp. Jag kände dock på mig att de inte tänkte stanna kvar där särskilt länge utan varskodde mina  fisketillsyningsmän och bad att de skulle ta en runda lite senare och vilka hittar de då tryckande ibland buskarna på andra sidan Björnagylet. Jodå det var våra vänner med den röda golfen. Tänk vad det kan toka till sig.

Nu har vi börjat att projektera för kulverten 50000 tkr kom det in och ni får gärna donera mer för det kommer att dra med sig större kostnader än jag tänkt mig. Vi kommer sätta upp en platta med namnen på alla er som donerat.  Problemet är visst att sänka ledningen. De rör vi räknat  på verkar inte hålla måttet . Vi hade tänkt att köra ihop rören med hjälp av muffar men det verkar som om vi måste svetsa ihop rören. Dessutom finns det ett litet stengrund ca 30 meter ut i sjön som måste undanröjas för att vi ska slippa sätta böjar på ledningen. Det ska vi lösa och det verkar ändå som om det kan räck med en 400mm ledning den ska kunna ge 450 L/S viket är ca 50% av vad vi lyfter med pumparna. Även om det bara är en tredjedel av vad vi använder så ska det räcka alltså 1 tredjedel 7 gradigt vatten blandat med två tredjedelar 25 gradigt vattten. Det kommer att bli lite tjurigt att få ihop allt men det ska gå.

Hälsar Peter