I går var det riv på gummi beten. Vet inte egentligen vad man ska kalla det? Jiggar? Det dyker upp fler och fler varianter med olika jiggar och gummi beten och fler och fler anammar det med olika tekniker. Traditionellt jiggfiske används naturligtvis i olika varianter, men det som har börjat bli mer och mer populärt bland våra stammisar är traditionellt flöt mete med gummi beten. Därtill sätter man på ett par droppar doftmedel. Det fungerar, förvånansvärt nog, väldigt bra. I går fungerade det riktigt bra. Det räcker ju att en får napp hela tiden så sprider det sig till alla runt sjön. Det inträffade igår. plötsligt var det riv efter gummi beten och doftmedel.

Jag är lite fascinerad över att det fungerar så bra. Har testat en 3-4 gånger själv under året och visst har jag fått fisk. Testade även doftmedlet när jag jiggade Abborre och det fungerar helt klart. Ett tips värt att testa tycker jag.

Flugströmmen fortsätter att leverera bra med fisk. Tror det kommer fortsätta så under november om inte kylan slår till för hårt. Så passa på innan säsongen är över och spöna ska in i vinterförvaring.

Håkan