Lite fräscha rapporter från igår. Kom in ett par som hade haft ett fantastiskt fiske i lilla kroksjön igår. Det hade flötmetat med räka, fast väldigt djupt på frivattnet. De körde med flötesstopp till flötet vilket gör att man kan flötmeta djupt. Ingen dum idé alls. De hade fått börja köra med stora krokar och hullingslöst då det högg hela tiden, så de kunde sätta tillbaka fisk. De tog upp 3 var med största vikt över 3 kilo. De fiskade från båt. Så kan det vara i sommarvärmen. Hittar man fisken så hugger den. Det är som jag tjatat om här ett antal gånger. När ni fiskar dagtid, hyr en båt, ge er ut på frivattnet och fiska djupt. Normalt mellan 3-5 meter.

Sen finns det ju de som avviker. Ola Åkesson, Lomma, lyckades under blanka eftermiddagen lura upp 3 fiskar på torrfluga fast det inte vakade. Lite tålamod fick han ha, men det gick. Han körde med en helhacklad torrfluga som påminde om en superpuppa i utförandet. Men fisken tog den torrt.

Jag tog själv en tur till Björngylet i går kväll. Inte mycket vak men en och annan fisk var uppe då och då. Det kläckte små nattsländor och det var uppenbart efter en liten stund att det var dem som fisken gick efter. Jag  satte på en klassisk Europa 12:a, och det var medicinen som gällde. 

Det kom in en som ligger på campen vid halv nio tiden idag. Han kom från västra harasjön och hade fått 3 stycken. Glömde fråga på vad?

I alla fall, så är tempen i sjunkande idag vilket definitivt gör fisken lite piggare. Det tycker vi om.

Tightlines!

Håkan