Det är bråda dagar här. Vi kämpar på med de sista detaljerna inför årets första stora helg – påsken. Det stora är att bli färdig med herrduscharna i servicehuset. Vi väntar just nu på duschväggarna, som ska vara på väg. Sen är det bara det elektriska och rörmokaren som ska fixa det sista.

Fisket har varit oförskämt bra förutom enstaka dagar då det känts trögt. Vi hade ett fantastiskt väder hela förra veckan, men det var också nordan vind. Vad är det som gör att fisket för det mesta trögar här när nordan blåser? Med nordan följer ofta kyla och lågtryck, men det kan man ju inte påstå de sista dagarna. men något är det som påverkar fisken. 

Trots det så har många haft riktigt bra fiske. De spinnfiskare som har hittat rätt verkar ha fått nästan hur mycket som helst. Några danskar hade ett magiskt fiske i stora vångagylet en dag i förra veckan. Var själv med om ett oförskämt bra fiske i Mellanbäckasjön här om dagen med aktiv fisk, för att nästa dag uppleva samma sjö helt död.

En av våra långliggare på campen, Claes Nilsson, Hörby, lyckades fånga en fisk på 5,5 kg i just Mellanbäckasjön förra veckan. Sånt händer ju inte varje dag i de vanliga sjöarna.

I dag blir det påfyllt med fisk i samtliga sjöar i området. Så vi står redo för den kommande helgen. Vi hade en incident förra helgen då någon har skräpat ner ordentligt vid kojan i Evegylet. Dessutom har personen/erna glömt kvar en nyckelknippa. Vi ser fram emot att ägaren hämtar ut dem.

Tightlines

Håkan