Äntligen verkar det ha lossnat med fisket lite i strömmen! De senaste dagarna har det tagits bra med fisk där. Fisket var väl ok innan med, men det går inte att komma i från att vissa tider och dagar var väldigt frustrerande med fisk som bara följde efter, högg men inte fastnade eller var allmänt svårtrugade. Hade precis en Herre inne som tyckte det var synd att man bara fick ta upp 3 när man kunde tagit upp 13. Det verkar vara bra idag också. 

Jag tror att det stora dilemmat i höst har varit att barometertrycket inte varit stabilt. Långa tider har barometern farit upp och ner från en dag till annan och ibland även under samma dag. Blåst och nordan ena stunden för att i nästa vara sydliga vindar eller något annat. Det är ostabilt lufttryck som påverkar fisket mer än något annat. Oavsett hög eller lågtryck så är det viktigt att barometern håller sig stilla ett tag så fisken hinner anpassa sig till förhållandena som råder.

Många rapporter om ytaktiv fisk igår och i dag. Det sliter i fisketarmen på en annan då. Får se om man kan stjäla till sig en stund i morgon. Är ledig  men det är ju alltid så förtvivlat mycket man måste göra.

Fick höra en lite rolig fiskeberättelse från igår. Mattias Jonälven, långliggare på campen, flugfiskade i, en av våra sjöar. Han hade bra fiske och fick för sig att han skulle messa sin kompis på andra sidan sjön om läget. Han la ifrån sig flugspöt på bryggan och och tog upp telefonen. Vad tror ni hände? Jo, swish, så flög spöt i sjön. En fisk högg naturligtvis. Det gick lika fort som när man swishar iväg pengarna med telefonen. Nu var goda råd dyra. Han fick fatt i sitt spinnspö och började kasta efter flugspöt som sakta, sakta sjönk mot botten. Turligt nog lyckades han kroka draget i flugrullen och började veva in. Då rusade fisken som fortfarande satt krokad på flugspöt, och plötsligt fick påståendet “att fiska med 2 spö” en helt ny innebörd. I röran som uppstod hade han lyckats putta ner håven i vattnet bredvid bryggan, så nu låg den också på bottnen.

Jag skulle vilja sett den drillningen. Åskådarna runt sjön måste undra vad han sysslade med? I alla fall, allt gick lyckligt. Fisk, bägge spöna samt håven hamnade så småningom på land och vi får väl se mellan fingrarna med det där att fiska med 2 spön samtidigt. En god fiskehistoria blev ju till. Så tokigt kan det bli en vanlig tisdag i Harasjömåla.

På lördag drar älgjakten i gång hos oss, så då kan det förhoppningsvis smälla lite i buskarna här och var. Vi ber våra helgbesökare vara uppmärksamma på i vilket område jägarna för tillfället håller till och försöka undvika just det. Kör även lite extra försiktigt på vägarna i området. Det blir ju rörelse på alla djur, samt att det även springer omkring hundar lösa.

I övrigt ser vi fram emot en fin fiskehelg tillsammans. Varmt Välkomna!

Håkan