Det har varit rena aprilvädret i helgen. Sol, regn, vind, ja allt utom snö egentligen. Fisket har väl därför inte varit på topp, men tycker ändå de flesta man pratat med fått fisk. Då får man inte klaga. Har hört en hel del som tagit bra på spinn de senaste dagarna, vilket annars inte brukar dominera fångsterna. Det har som vanligt varit bra med folk och alla har, trots vädret, varit glada och positiva. Roligt!

Det har ju varit ovanligt varmt länge nu i höst och det har inte riktigt känts som om vi har haft det optimala fisket. Många har haft bra fiske, men många andra har också upplevt fisket som trögt. Vet inte riktigt vad jag ska tycka? Det gäller ju naturligtvis att knäcka koden för dagen, och det är inte alltid så lätt. Man kan väl ändå konstatera att fisket har sett lite annorlunda ut än det brukar för årstiden. Man har ofta sett mycket fisk som är aktiv och igång men det har varit stundtals svårt att få dem att hugga. Fick rapport igår om fisk som var aktiv inne bland näckrosorna nära land. Så glöm inte bort det landnära fisket.

Nu blickar vi framåt mot en ny vecka. De har ju lovat rätt hyfsat väder men lite kallare. Det tror jag bådar gott för fisket framöver….

Väl mött!

Håkan