Det är inte ofta man man kommer upp till Gategylet en lördag eftermiddag och är alldeles ensam vid sjön. Strålande sol och ett fantastiskt väder. Äntligen fisk som rörde sig i ytan i aktivt födosök. Nåja, inte många men några. Det har varit magert med det de senaste par veckorna. Efter mitt fiske vid islossningen så har det inte varit någon fisk som aktivt letat föda vid ytan. Åtminstone inte när jag varit ute.

Nu skulle det ske. Satte på torrfluga och kämpade på någon timme. Bytte utan resultat. Till slut bytt jag till nymf. Lyckades kroka ett par och missade någon. Efter en liten tupplur på bryggan i gassande sol, tänkte jag att jag försöker igen. På med en F-Fly, svart kropp med vit cdc vinge. Jag kämpade på ytterliggare någon timme och rätt var det var så var årets första båge på torrfluga uppe och sörplade i sig flugan. Underbart! Isen är bruten och jag ser fram emot en härlig torrflugevår.

Håkan