Fick för mig att äntligen lufta flugspöt i går eftermiddag. Fick höra i påskhelgen att en hel del fisk visat sig i ytan på seneftermiddagarna. Då vaknar mitt intresse till liv. Så jag passade på att begå premiär. Stannade till vid Björngylet. Det var mycket riktigt så att enstaka fiskar sökte av ytan. Inga mängder men tillräckligt. Hur jag än kikade och undersökte kunde jag inte se något insektsliv alls på ytan. Ändå tog de något. När man kikade på vaken så var det ju rena torrflugevak. Annars brukar de ju hellre gå och nymfa. Men, nej det tog definitivt något på ytan. Kom till slutsatsen att de nog tog de få insekter som överhuvudtaget fanns och landade på vattnet. Knöt därför på en liten cdc nattslända och la ut. Spanade av vattnet och kunde efter en stund urskilja ett mönster i hur några fiskar rörde sig. Flyttade mig i försåt och la ut flugan. Sen blev det till att ha tålamod en stund. plötsligt försvann flugan i en riktig virvel och årets första var krokad. Jag måste säga att det behövs ibland inte så mycket mer för att man ska känna sig lycklig!

Varmt Välkomna!

Håkan