Att påstå att det är varmt här idag är ett klart understatement! Det går inte att neka till det. Naturligtvis påverkar det fisket negativt. Många av våra gäster frågar hur de ska fiska för att få fisk? Det kan ju vara lite på sin plats med tips hur ni ska fiska här just nu.

Vid fiske dagtid, boka gärna en båt i våra större och djupare sjöar och ge er ut på frivattnet och trolla lite, gärna med en liten wobbler på 5 – 7 cm. Fiska mellan 3-6 meters djup. Detsamma gäller naturligtvis flugfiskaren. Sjunklinan är ett måste. Booby, Muddler eller Montana funkar. Fiska djupt och långsamt. Bottenmete med powerbait fungerar också bra. Det gäller bara att hitta var fisken står. Då får man fisk.

Morgnar och kvällar så kan det hända ibland att fisken är aktiv i sitt födosök i yttrakten, men när det blir så här varmt så är inte ens det säkert. Var lite uppmärksam på det för då kan det gå att få fisk i ytan. Annars bör inriktningen vara – fiska djupt!

Konstigt nog så får man fisk i flugströmmen fortfarande, även om tempen ligger på gränsen för vad fisken tål. Vi rekommenderar ingen att fiska i strömmen just nu även om vi inte har stängt den ännu och de få som fiskar där får fisk.

Abborren däremot är bra i hugget och både Peter och jag har firat lite triumfer på den fronten i veckan. Så glöm inte bort abborrfisket. Det går att få fina abborrar i våra regnbågssjöar. Ett väl så trevligt alternativ till regnbågen.

Välkomna!

Håkan