Den ena stora pumpen i flugströmmen har havererat. Det innebär att vi i nu läget kör strömmen med 1 stor och 1 mindre pump. Naturligtvis märks det. Det är inte så stor skillnad på vattennivån, men på strömhastigheten märks det mest. Det fryser ju rejält också, vilket innebär att det blir iskanter lite överallt där.

Pumpen har vi fraktat iväg till Flyght i Emmaboda för reparation. Vet inte hur fort det går för dem att reparera den, men jag skulle tro att vi är utan den hela denna veckan. Detta innebär att ni som bokat strömmen får ta ställning till om ni vill fiska eller flytta er bokning till senare datum? Det går att fiska där, men det är inte som vanligt. Hör av er om ni vill ändra?

Det ser också mörkt ut vad gäller vårens intåg och fiske på fritt vatten. Vi har i skrivande stund mellan 15 – 20 cm is på alla sjöarna. Detta innebär att om det inträffar ett mirakel så kommer det inte finnas något öppet vatten här till påsk. Idag hade vi -10 grader på morgonen och de har lovat fortsatt minus åtminstone på nätterna denna veckan. Vänder det inte och blir sommar direkt nu så finns det ingen chans för isfritt de närmsta veckorna. Det troliga scenariot rör sig kanske om halva april. 

Det är en hel del bokat i början av april som vill fiska i sjöarna med båt. Vi får ha lite is i magen istället och avvakta och hoppas på det bästa, men det börjar se mörkt ut.

Isfisket däremot får betraktas som riktigt bra. Fina isar och fisken är stundtals riktigt bra på hugget. Så ni som vill göra det, är varmt välkomna!

Håkan