Det är den stora frågan? Tittar man på fångststatistiken så fångas det rätt bra med fisk denna veckan. Pratar man med folk så tycker de ändå det är trögt. Vilket är rätt? Båda delarna stämmer faktiskt. En del säger att fisken går mycket djupt, andra att fisken stryker nära land. Vilket stämmer? Båda delar enligt mig. Däremot är de flesta eniga om att fisken ofta bara nafsar och rycker i betet men har svårt att fastna. Det stämmer också. Så hur hänger det ihop?

Det verkar variera under en och samma dag. Rent generellt, så kan man nog utgå från att fisken i lågtryckets tecken går djupt. Finns ju inte mycket att äta i ytan och fisken har långa perioder då den inte är i aktivt födosök. Men så plötsligt ska den äta. Då söker den sig ända in mot strandkanten. Födan finns i strandzonen. Därför patrullerar fisken där. Sen att fisken inte hugger explosivt utan bara nafsar lite är också ett tecken på att den inte är riktigt i ätstadiet, men ändå inte kan låta bli att nafsa lite. Så hänger det ihop.

Annars har vi bra ruljangs denna veckan. Danskarna & möjligtvis tyskarna har nog höstlov för vi har en hel del därifrån. Roligt!  Vi har också ett elände med några vildsvin som bökar upp bland stugorna på nätterna just nu. Men de ska vi nog få fart på när vi jagar igenom området nästa vecka. Här börjar älgjakten på lördag, och då brukar vi jaga vildsvin också.

Ibland händer det ju tyvärr i vårt samhälle att saker blir stulna. Så även hos oss. Denna gång inget allvarligt, men man kan ju undra vad någon ska med en begagnad toa borste till? Det försvann nämligen en på den offentliga toan denna veckan.

Väl mött framöver

Håkan