De senaste veckorna så har det varit bra aktivitet på fisken. Speciellt i vissa sjöar. Fram för allt i Björngylet har fisken varit väldigt aktiv och vakat mest hela dagarna med olika intensitet. Men även andra sjöar har bjudit på aktiv fisk. Det har sett lite olika ut olika dagar i olika sjöar, men Björngylet har varit helt outstanding för torrfluge entusiaster. Det är främst nattsländor, typ streaking caddies, europa 12 o. dyl. som har skördat triumfer.

Det går även bra att få på streamers och nymfer och diverse annat, men de som älskar sin torrfluga har verkligen haft årets höjdpunkt senaste veckan. Hörde precis att det varit väldigt mycket vak i Stasjön idag. Personen som meddelade det är ingen flugfiskare utan hade metat med mask och fått på det också. Förra helgen var det visst väldigt bra med spinnfiske enligt rapporter. Med andra ord, augusti har varit en riktigt bra fiskemånad för alla 3 fiskesätten.

En spännande utveckling inom metet, som jag faktiskt rapporterade lite om här tidigare i sommar, är att allt fler av våra stammisar börjar meta med konstgjorda beten, typ jiggar, och sen doftmedel. Det funkar väldigt bra på regnbågen. Berkley har en konstgjord power bait ”mask” som verkar funka super. Även de tyska konstgjorda betena som vi säljer i butiken och jag testade tidigare i sommar funkar fint. Man fiskar med dem som med helt vanligt flötmete. Vi har ett gäng här som har fiskat på det viset i många år med framgång. Nu börjar det sprida på sig rejält. Våra Italienare, som kommit här sen 80-talet fiskade gärna med små jiggar, vanlig metkrok och flytkulor på linan släpandes strax över bottnen. Det fungerade oförskämt bra redan då. Men nu verkar den typen av fiske slå igenom hos oss på allvar.

Nu ligger september framför som ett oskrivet blad. Det ser ut som att det börjar riktigt bra. Fisket just nu verkar vara på topp.

Varmt Välkomna!

Håkan