Hej! Vi fick en liten påminnelse om att det lurar en vinter bakom hörnet. En månad kvar till jul bara tiden springer på fast vi har en fullt blomstrande pandemi i världen. Det var ruskigt kallt – 3 grader men vi frös alla som hundar. Idag är det  milt igen. Det ska bli spännande att se om det blir någon is i vinter. Det är ju vansinnigt roligt att isfiska efter bågarna som inte skäms för att hugga på rödingblänke med agnad krok. Mindre roligt är det att de även hugger på våra mörtbeten vi brukar ju fånga mört till gäddfisket i våra sjöar. då flötmetar vi i hålen med krokstorlek 14-16 och en ynka maggot på kroken. Det är alltid några hungriga bågar som brutalt slukar maggoten. Den är verkligen en opportunist tar allt ifrån små nympher till stora mörtar. Nu går vi in i en lugnare fas och det är egentligen bara strömmen som rullar på med bra beläggning. För oss börjar en tung underhållstid med bryggjobb, spångning, båt och stugunderhåll. Vi lägger ju om Gategylet till lyxfiskesjö med båt och det innebär ju att  en båtplats ska byggas där. Jag tycker att de nya ägarna Max och Tina  har bra grepp om  verksamheten och jag känner väl att mitt stöd snart inte längre behövs längre. Det känns i kroppen att det är bra nu, jag måste trappa ner för att komma i fysisk balans igen.

Efter många rapporter om oetiskt uppträdande och notoriskt användande av för många spön av en man , tog Max vederbörande på bar gärning  i västra Harasjön fiskande med två spön. Efter att ha försökt slingra sig med att han bara provade lite så fick han klart för sig att vi hade bra koll på vad han sysslade med här uppe. Det hela resulterade i en avstängning på honom ifrån vidare fiske i vårt område. Det som var graverande i hans fall var att han var ordförande i en i  sportfiskarna ansluten fiskeklubb vars inriktning var att få ut invandrarkvinnor och barn i naturen. Då ska man föregå med gott exempel. Vi tackar alla er som hade ögonen öppna . Vi är väl inga raketforskare men tro för den skull inte att vi inte har pejl på en del av våra fiskare som rätt vad det är kommer att få en otrevlig överraskning. T.ex.  Vi har koll på vilka som fiskar i stasjöns norra ände där vi släckte en markbrand som startat för att någon ljusets telning tyckt att man kunde elda direkt på marken. Längst upp i viken på Västra sidan av Västra Harasjön är också ett ställe vi håller ögonen på. För att inte tala om våra specialsjöar där vi ofta har besök av ett klientel som gärna tänjer på regelverket.

Vår satsning på att sätta ut stor fisk i flugsjöarna gör att många söker sig dit för att få en chans till att få ett nytt personbästa på båge. Stort grattis till Peter van .Delllen som landade en fisk på 6,15 kg i Björnagylet på en wolly bugger färg okänd. Han får nog känna sig nöjd med den utdelningen på sin hemma bundna fluga. Även strömmen levererade i går 6.4 kg vägde den största där tagen av Isak Bengtsson på en vit streamer. Grattis även till dig Isak. 19 fiskar landade där igår. Ganska bra med tanke på vädret och jag misstänker även att dimman låg rätt tung framför ögonen på en del i det gänget.

Hälsar Peter