Hejsan och hoppsan vilken fiskehelg! Det är full fart nu och det landas många fiskar jag ska strax räkna ihop fångsterna för igår. Det är 4 fulla blad och därtill journalen från flugströmmen. Jag fick ett samtal från den lite arg svensk stammis som fiskat i strömmen. Han ondgjorde sig över de danska fiskarnas brist på strömfiske etik. Det rörde sig ändå om danska stamkunder som borde veta bättre än att ställa sig direkt nedströms någon fiskare i en pool. Hade det varit i någon Laxälv så hade vederbörande med full rätt blivit dränkt. Så skäms på er och ta lärdom så gör man bara inte även om man vet fiskens ståndsplatser. Det finns pooler så att det räcker gott åt 14 man. Ett par smärre klagomål gjorde så att jag fick rycka ut på eftermiddagen. Det gällde en spinnfiskare i Björnagylet som redan hade fattat vinken när jag anlände och en påringning om två fiskare i Södra Bäckasjön som påstods hade överskridit sin kvot. 6 fiskar låg det i en påse och mannen drillade en fisk till när jag kom fram. Han sade sig ha satt tillbaka några mindre fiskar och de hade absolut inte lagt några fiskar i sin bil. Det högg märkligt bra i den hörnan så det kan ha varit mäskning som gjorde fisken så huggvillig just där. Jag kunde inte bevisa något överfiske. Men dessa två får nog  bereda sig på övervakning vid nästa fisketillfälle för de kommer ganska regelbundet. En kvart i fyra kom det in två killar och löste fiskekort de undarade om de kunde få kompispris nu när det var så sent och de hade minsann kört ända från Malmö. Jag lät dem lösa till ungdomspris snäll som jag är. Nåväl vi stängde klockan fyra och jag drog iväg för att sätta fisk. När ja på min väg emot Hallagylet passerade Södra änden av Stora Kroksjön såg jag fem killar vi d en röd med personlig skylt. Jag reflekterade inte så mycket på det men det började att gnaga i mig att något inte stämde. på vägen tillbaka så fattade jag att det var de två malmökillarna som plötsligt blivit 5 fiskare. Ok vad göra is i magen är alltid bra så jag körde bara förbi och satte färdigt fisken till strömmen. Under tiden försökte jag att få tag i några tillsyningsmän för jag förstod att det skulle komma till ett ingripande så småningom. Inga av de jag sökte behagade att svara i telefon. Jag parkerade pickupen och for med egen bil återigen förbi södra änden av  stora krogsjön då var bilen borta. Jag åter fann den parkerat och inkörd vid Dammets gyl och det guppade 4 flöten med lysstavar i sjön. Så det var bara att ta tjuren vid hornen. Jag påtalade till de två som hade varit inne att det var ett snyggt tack för kompispriset. Efter lite dividerande om vem som egentligen fiskade så fick de göra rätt för sig. Jag blir så förbannad över dessa människor som kommer hit och försöker att blåsa en ”svenne” det är så respektlöst och de kräver själva att bli behandlade med respekt det är oerhört viktigt för denna grupp. Jag har ingen lust att stå för betalning av deras fångade regnbågar. De blir så oerhört ångerfulla och ber tusen gånger om ursäkt men när det händer gång på gång så urholkar det min syn på denna grupp med roffar-mentalitet. Jag försöker att vara välkomnande emot alla som kommer till Harasjömåla. Ibland vet man att det bara är en tidsfråga innan man får rycka ut och ta hand om dessa ”kompisar”. Det stora flertalet sköter sig mycket bra och skänker stor glädje åt oss som arbetar här.

Hälsningar från ett härligt höstligt Harasjömåla. Peter.