Kristi Himmelsfärdshelgen är utan tvekan vår största helg på året. Intensiv, rolig, jobbig, härlig, ja allt, egentligen. I år har vi haft juli-värme med allt vad det innebär. Trots värmen så har inte fisket varit så pjåkigt. Visst, det går in i ett annat skede när vattentempen stiger upp på 20 grader. Det förändras. Vakfesten är förbi för tillfället, men fisken hugger ändå, fast lite djupare.

Är förvånad över alla rapporter från spinnfiskare som har fått bra med fisk. Fram för allt har det lyckats bra i Mjöldrängen denna helgen. Det brukar vara trögast med spinn när det är så här varmt, men tydligen inte denna helg?

Abborrarna har vaknat till liv rejält. En stammis, Janne Eriksson, har tagit flera fina i lördags, med topp på över kilot. Abborrfiske är väldigt roligt på klena grejor och kan förgylla en trög sommardag rejält. Gäddorna har också varit riktigt bra i stöten senaste veckorna.

Något som inte är i stöten de senaste dagarna är flugströmmen. Det blir tyvärr trögare och trögare pga värmen. Det är ingen nyhet att när vattentempen når 20 och däröver så dör huggvilligheten i strömmen. Tråkigt, men inget vi kan styra över. Vi får se hur länge värmeböljan varar?

Nu går vi snart in i en ny vecka med nya möjligheter. Vi kan inte slå oss till ro. Det är full fart mot nästa helg som gäller….

Håkan