Hur fiskar man regnbåge hos oss sommartid? Det är alltid den stora och vanligaste frågan vi möts av varje dag under sommaren. Den är inte helt lätt att svara på då det väldigt mycket beror på vädret och temperaturen just den dag man är här, men det finns några generella tips.

När vattentempen går upp mot 20 grader och över så bör fisket under dagtid riktas djupt oavsett vad du fiskar med. Oftast är ett bra djup runt 3-3,5 meter. Ju längre och varmare sommaren är desto djupare bör man fiska. Det kan gå att få fisk högre upp men då är det oftast tidiga morgnar och ev sena kvällar som gäller. Vi brukar rekommendera folk att välja någon av våra lite större sjöar, hyra en båt och fiska på frivattnet på 3-5 meters djup. Bottenmete med powerbait är alltid en bra sommarmetod. Sjunklina och boobies för flugfiskaren. En liten 5-7 cm wobbler efter båt på frivattnet på ovan nämnda djup för spinnfiskaren.

När det gäller flugströmmen så har vi märkt att många kör på med stora streamers även på sommaren med dåligt resultat. Vi har släppt fisket från kl 5 på morgonen och det lönar sig att starta då. Byt sen ut stora flugor mot små. Nymfer i storlek 10 till 14, tex haröra eller liknande med så tunn tafs du vågar gör all skillnad i världen på fisket. Igår var det till och med en som fick ett par fiskar på torrfluga i strömmen. Den största på 4,6 kg. Det kan alltså gå att dra upp fisk på torrt även om de inte vakar.

Så kör hårt och Välkomna!

Håkan