Så är vi inne i ännu en skön brittsomarvecka! Visst njuter vi. Kylan kommer ju så småningom, det är då ett som är säkert. Fast jag njuter av en underbar höst. Det kyler ju lite på nätterna nu så fisket går åt rätt håll även om det mitt på dagen fortfarande gäller att fiska lite djupare i solgasset. Fiskeläget kan sägas vara oförändrat från förra veckan.

Vi satte ju ut ett halvt ton öring förra veckan i de vanliga sjöarna och jag förväntade mig lite öringfångster i helgen som gick. Ändå var det bara 3 öringar registrerade på hela helgen. Det har säkert fångats fler som inte blivit registrerade men det är ändå märkligt att det inte fångas fler? Vi har sett det många gånger. Öring betér sig inte som regnbåge. Men rätt som det är så börjar den hugga och då får alla öring. 

Den ena knattedammen är nu utgrävd och sanerad. Det var mycket dy över hela bottnen. Därav att det var så mycket växtlighet. Kommer bli mycket bättre framöver. Vi håller som bäst på att fylla upp den med vatten igen. Kommer ta några dagar.

Visst hugger det också i flugströmmen. Tycker inte det var så stora problem att få fisk. Visst, vi är inte där ännu när det riktiga höstfisket gjort entré och det är lätt att få fisk. Det ställer lite större krav på flugfiskaren, men visst hugger fisken åtminstone vissa perioder under en dag.

nu stormar vi framåt mot en ny fiskehelg. Denna veckan har vi fullt upp med ett par konferenser och sällskap så vi sitter inte sysslolösa.

Väl mött framöver!

Håkan