Så är man tillbaks i sadeln efter ett par veckor i kalifornien. Inte trodde jag att jag skulle komma hem till detta sommarväder? Denna veckan har varit rena juli-värmen. Härligt för oss människor naturligtvis, men kanske lite för tidigt på fiskesäsongen. Vi vill inte ha sommarfisket redan. 

Det går fortfarande fint att fiska även om man de sista dagarna har märkt tendenser att fisken börjar beté sig som i juli. Dvs, den går ner lite djupare under dagarna. Det börjar bli så att det är morgnar och kvällar som levererar. 

I Flugströmmen börjar fisken skifta från stort och färggrant till smått och naturligt. Peter Ericsson, Simrishamn, tog även ett par på torrfluga där igår. Vilket ju frestar en sådan som mig. 

Var själv ute och tog en repa i går kväll, utan större succé. En tappad på torrfluga i Björngylet. Annars var det tyvärr inte mycket vak i går kväll. Enstaka nymfande fiskar bara, så det var kanske inte så konstigt att de inte ville ha min torrfluga. Bara jag som kan vara lite envis ibland.

I går satte vi ut första lasset öring för i år. Eftersom det bara var stor fisk så blev det Flugströmmen, Hallagylet, Mjöldrängen & Stora Kroksjön som fick ta emot dem. Sätter de andra med nästa lass.

Väl mött framöver…

Håkan