Ni undrar väl vad som händer här? Det var någon vecka sedan vi skrev sist. Mycket har hänt och väldigt mycket folk i omlopp. Vi har haft fullt upp från morgon till kväll. Vi har ju drabbats av juli värme. Ur led är tiden….!

I alla fall, Flugströmmen har trögat lite i värmen, men det går fortfarande att fiska där. Det får dock inte bli så mycket högre temp där. Ligger runt 20-21 på eftermiddagarna och runt 18 på morgonkvisten. Vi jobbar just nu på en provisorisk lösning där vi ska utnyttja kallvattnet vi pumpar upp i odlingen och leda vidare till strömmens intag. Vår förhoppning är att det ska sänka tempen i strömmen något. Vi får se?

Fisket får betecknas som sommarfiske. Dagtid behöver man söka fisken lite djupare. Bottenmete med power bait har dominerat fångsterna. Speciellt i specialsjöarna har man fångat riktigt bra med fisk senaste veckan.

För flugfiskarna så har Montana med Guldhuvud fiskad lite djupare gett bra med fisk. Flicksländenymfer sakta på ett par meters djup har också fungerat suveränt. Booby och sjunklina är naturligtvis också i en klass för sig.

Nu står en ny helg för dörren och nya fiskemöjligheter.

Varmt Välkomna!

Håkan