Solen gassar och jag svettas. Vilken lördag! Mycket folk i omlopp. Inte klokt vad varmt det är. Tänkte i går kväll vid halv nio tiden när jag hade bytt om till shorts och tshirt och skulle hem efter fisksättningen, att det här är ju sjukt. Det var 20 grader varmt då. I September?

Inte konstigt att fisket går trögt. För trögt fiske får man nog säga att det är även om en del lyckas rätt hyfsat. Det är framför allt spinn och mete som har det trögt. Till och med bottenmete verkar vara kämpigt. 

Ändå har det kommit rapporter om att man ser mycket fisk som är ytaktiv? men enligt utsago så vill den inte hugga. Man säger man prövar allt men utan resultat.

Jag börjar misstänka att fisken är inne i en sådan där selektivt period då det gäller att hitta absolut rätt. Den specialiserar sig på någon insekt och tar endast den som för stunden gäller. Här gäller det att hitta rätt. Det går ju mot landinsekternas tid och jag har funderat när det är dags? Så igår kom en stammis in och köpte myrimitationer. Han hade slängt ut en torrflugeimitation av rödmyra och det hade smällt direkt. Bingo! Det är nog dags att ge getingar, myror och liknande en chans.

Jag fiskar mycket med myror. Både torrt och ofta nog med en dränkt myrimitaion någon decimeter under ytan. Speciellt förra hösten fick jag oförskämt bra med fisk. Det är nog dags att plocka fram det fisket igen.

Gjorde en annan intressant notis häromdagen. Vi slängde ut ett nät i en av sjöarna för att fånga lite mört. Vi la nätet ca 2 meter ut från strandlinjen i näckroskanten och lät det ligga i en 20 minuter. Mört fick vi, men det han också gå in 2 öringar och en regnbåge. Slutsats, glöm inte bort strandzonen.

Ibland kan fisken röra sig riktigt nära land på bara meterdjupt vatten. Fiska av strandzonen.

I strömmen är det nymfer som gäller. Såg en hel del fisk i går kväll som helt klart tog nymfer. Pratade också med en av våra stammisar som fiskat där ett par gånger i veckan som gick. han säger samma sak. Det är nymf som gäller.

Håkan