Så är vi en bra bit in i sista industrisemesterveckan. Sommaren går fort. Beläggningen är fortsatt bra och fisket får också betecknas som bra. Möjligtvis att Hallagylet och Mjöldrängen är inne i en svacka. De som fiskat där denna veckan klagar på att fisken inte vill hugga. En hel del aktivitet har det varit om morgnarna där så inte saknas det fisk, men de har definitivt varit svårtrugade för spinn och metarna. Så mycket kan konstateras.

Annars, om man summerar sommaren, så har det varit en av de bättre rent fångstmässigt. Det brukar vara mycket trögare när värmen slår till. Vi har ju inte haft någon riktig värme och därmed har fisken varit piggare. Fortfarande är det så att det fångas bäst under mulna lite regniga dagar. Undantaget har varit de dagar med riktigt oväder och åska. Det är ju aldrig bra. Trenden är dock fortfarande så att blankdagar och fint väder står för lite sämre med fångst.

Vi stängde ju Flugströmmen i början av sommaren när tempen sprang upp i över 20 grader, men vi fick snart öppna den igen när sommaren blev som den blev. Det har ju inte direkt varit rusning efter korten där och inte är det lika lättfiskat som på vår och höst, men visst har det gått att få fisk. Vissa dagar riktigt bra, andra har man fått kämpa lite mer.

Sommarens vanligaste fråga har varit: – Var ska jag fiska idag, eller var finns det fisk, eller var är det bäst? Jag svarar: – Hyr en båt och fiska i Vielången. Jag vet inte varför folk inte har velat fiska där i sommar? Den har stått där nästan totalt ofiskad. Vi har satt i fisk varje vecka som vanligt, så det måste definitivt vara mest fisk i den sjön. Istället ska alla stå och trängas vid småsjöarna. Ett tips till alla våra fiskare, alltså.

Håkan