Det verkar som att speedfiska är melodin för att få värmetröga regnbågar att hugga. Har fått flera rapporter om lyckat resultat när man tar in flugan så snabbt det går. Även från flugströmmen kommer liknande rapporter. Något att tänka på och kanske testa när fisket går trögt? Det är egentligen ett lite lustigt fenomen det där med snabbintagning vid flugfiske, men vi vet att det ibland funkar alldeles utmärkt. Det är precis som att det väcker fisken.

Annars har det också varit en hel del ytaktivitet på morgnarna och ibland in på förmiddagen beroende på vädret. Dock har det varit svårt att hitta rätt fluga och metod till mångas förtret. Är ju lite frustrerande att se fisk igång överallt utan att lyckas få den att hugga.

Vi hade ett gäng i en hyrsjö häromdagen. De fick bäst på spinnfiske, vilket strider mot alla naturlagar i sommarfisket. Mete med powerbait, som ju annars är en av de säkraste metoderna på sommaren, fungerade inte alls. Man inser bara att man inte begriper så mycket. Man tror att man kan det här men fisken upphör aldrig att överraska.

Håkan