Så kom då dödsdomen för den andra pumpen i flugströmmen. I våras kalvade ju den ena pumpen i flugströmmen och vi fick skaffa en ny. När vi satte igång pumparna igen efter sommarens värme så kalvade nästa. Vi hoppades att det inte var så illa att den var slut, men varför skulle vi ha sån tur? En olycka kommer sällan ensam och det stämmer verkligen i år. Nu får vi vänta på en ny pump ett tag. Det innebär att vi är tillbaka på 1 pump + den lilla ett tag framöver. Tyvärr råder vi lika lite över det som vi rår över det väder vi haft hela sommaren. Det går ju fint att fiska ändå men strömmarna blir lite mindre. Dessutom blir vattenståndet  mellan 10-15 cm lägre.

Vi hade några danskar som försökte sig på att tjuvfiska kräftor i natt. Det blev en dyr historia för dem. Peter klapp dem vid 2 tiden i natt. Nu väntar åtal och efterräkningar.

Fisket får annars betecknas som bra. De flesta får fisk här på alla fiskesätten. 57 fiskar registrerade igår talar sitt tydliga språk. En hel del står ju våra ”Italianos” för, som har anlänt i vanlig ordning varje år. Hallagylet, Mjöldrängen & Flugströmmen har väl varit de ställen som trögat lite ett par veckor, oklart varför, men även där blir det sakta bättre och bättre. Det har ju inte varit invasion med fiskare direkt där heller ännu. Lite hänger det ju på den som fiskar också.

Tightlines!

Håkan