Vi har idag tagit beslutet att vi stänger allt isfiske. En del sjöar kan inte längre anses helt säkra. Det växlar också med istjockleken på samma sjö. Isen börjar mörkna rejält och bli porös så även om den kan vara rätt tjock på sina ställen så är den inte säker längre. Det är inte värt att ta några risker. Med tanke på sista veckans alla olyckor runt om i Sverige, så är det sista vi vill att det händer något här hos oss.

Vi hade ju pimpeltävlingen i lördags och det får vara finalen. Det var en härlig dag med strålande väder, nästan vindstilla och 60 glada deltagare som förväntansfulla gav sig ut på isen. Isen var runt 20 cm tjock på de flesta ställena. Det frös ju också på natten och vi hade -4 grader på morgonen. Det var kanon för isen, men det förde också med sig att det hade slagit om till nordan, vilket alltid påverkar fiskelyckan. Och så blev det. Tyvärr blev inte fångsterna det vi hoppats på. En hel del kände dock fisk utan att lyckas kroka den. Flera fiskar tappades i hålet. Någon fick krokarna rätade. Ytterliggare någon fick linbrott. Totalt blev det bara 9 landade regnbågar som vägdes in med största fisken på 1,99 kg. Det var inte riktigt vad vi förväntade, men det är inget vi kunde påverka. I övrigt, var vi väldigt nöjda med arrangemanget, och kommer definitivt att göra om det nästa gång vi får is.

Tyvärr fick vi inte heller pristagare till alla klasser. Pristagarna i vuxen Klassen för män blev:  1/a  Ion Barhan 1,99 kg, 2/a Constantin Panita 1,22 kr & 3/a Sebastian Kristensson 1,19 kg. I damklassen fick vi tyvärr ingen vinnare. I ungdomsklassen vann Wilmer Ericson med regnbåge på 1,49 kg. Samtliga 6 barn som deltog fick godis i pris.

Nu blickar vi framåt och hoppas vi får isfritt vatten så fort som möjligt.

Håkan