Så går vi in i november med stormsteg. För mig personligen så har jag haft många underbara flugfisken i november. Jag tycker nästan det är bästa månaden. Det är ofta bäst fiske mitt på dagen vilket gör att man kan ta lite sovmorgon. Fisken stryker nära land i sina födosök. Jag fiskar alltid längs strandkanterna på riktigt grunt vatten med nymf och nappindikator. Fisken brukar inte vara så kräsen utan tar det de kommer åt. Jag firat stora triumfer med en egen liten svart nymf i strl 10-12.

Många lägger av sitt fiske nu, men det är helt fel hos oss. Så länge vintern och kylan uteblir så erbjuder Harasjömåla kanske sitt bästa fiske för säsongen. Det gäller även december och januari om vintern uteblir. Det är många gånger bättre fiske än på sommaren.

Det tas bra med fisk här överlag. Både på spinn, mete och fluga. Visst är det bättre vissa dagar och sämre vissa, beroende på väder och vind, men överlag så är chanserna goda. Det tas även väldigt bra i Flugströmmen. Det är som någon uttryckte det – trögt, men bra! Med det menade han att man får kämpa lite för fisken, men när dagen går mot sin ände så har man ändå fått sina fiskar.

Så vinterbona inte fiskegrejorna ännu. Passa på och förlänga säsongen. Jag tror du blir överraskad!

Håkan