Ännu en härlig solig dag. Idag är det ju nationaldag också. Hoppas ni alla har det härligt och firar för fullt? Vi håller ställningarna här med flaggan i topp. Inte speciellt mycket folk i omlopp och de som varit här över helgen har vänt hemåt igen.

Sommar fisket fortsätter i takt med värmen, även om det är lite svalare än förra veckan. Flugströmmen är fortfarande trögfiskad och ligger och balanserar på gränsen. Ibland vet man inte riktigt hur man ska göra? Stänga den eller inte? Spelar ingen roll att man ibland rent av avråder folk från att fiska där. Det finns alltid de som ändå vill. För att ni ska förstå problematiken, så hade vi en som fiskade där för några dagar sedan. Det var när jag var som mest skeptisk och det var som allra varmast. Efteråt hade han skrivit i fångstlistan och tackat för en underbar fiskedag med full pott. I lördags rapporterades det in 12 fångade fiskar, vilket under förutsättningarna är förvånansvärt? Idag hämtade vi fångstjournalen från igår. Ingen fisk inrapporterad men väl en notis från några som skrev att det var det sämsta fisket de någonsin hade upplevt. Så olika kan det vara, så vad gör man? Vi avråder nog er från att fiska där tills det svalnat av lite i vattnet. Återkommer med rapporter om vart det tar vägen?

En polare hade kört med ekolod häromdagen i vielången och rapporterade om massor med fisk på runt 6-7 meters djup. Lite förvånad över det. Trodde inte att de gick riktigt så djupt. Normalt på sommaren brukar man hitta fisken mellan 3-5 meter.

Håkan